Undervisere på skrivekurserne

Foto: Morten Holtum © Café Monde.
Mads Bunch
Mads Bunch (f. 1974) er ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet og stifter og leder af Skriveskolen for Creative Writing.
Mads er forfatter til novellesamlingen Dreng, der udkom i 2022 på Forlaget Café Monde, samt det prisbelønnede manuskript til kortfilmen Kun de nærmeste (eng. Cut Off), der bliver tilgængelig for et dansk publikum i 2023.
Foruden de hundredevis af deltagere, han har undervist på skriveskolen, har han også undervist i faget Creative Writing i på Københavns Universitet frem til 2018, hvor han gik solo med skriveskolen.
Mads har desuden udgivet en række fagbøger om dansk og nordisk samtidslitteratur bl.a. Samtidsbilleder (2009), Millennium. Nye retninger i nordisk litteratur (2013) og Selvfortalt. Autofiktioner på tværs: prosa, lyrik, teater, film (2015) sammen med Poul Behrendt. Desuden bogen Isak Dinesen (Karen Blixen) Reading Søren Kierkegaard på forlaget Legenda, Cambridge, der baserer sig på hans ph.d.
Mads kurser:
Den 1-årige Forfatteruddannelse

Adda Djørup
Adda Djørup (f. 1972) er forfatter, underviser i creative writing og BA i Litteraturvidenskab.
Hun debuterede i 2005 og har skrevet lyrik, noveller, romaner, dramatik og stedsspecifikke lydværker og arbejdet tværæstetisk med musikere.
Hendes seneste udgivelse er romanen Bulgakovs Kat (2020)
Hun er bl.a blevet tildelt EUs Litteraturpris, Statens Kunstfonds præmiering for nyudgivelser og Dansk Litteraturpris.
Som underviser og manuskriptlæser har hun femten års erfaring.
Adda er fast underviser på
Den 1-årige Forfatteruddannelse

Pablo Llambías
Pablo Llambías (f. 1964), er forfatter og tidligere rektor på Forfatterskolen.
Han debuterede i 1996 med novellesamlingen Hun har en altan. Efterfølgende har Pablo Llambías lavet en række romaner, noveller, dokumentarfilm og kortfilm og udstillet som billedkunstner.
I 2015 udkom den populære skrivebog Skrivning for begyndere og i 2017 romanen Natteskær og senest den anmelderroste Zombierådhus (2019), der vandt Kritikerprisen
Pablo Llambías er bl.a. blevet tildelt Otto Gelsted Prisen 2008 og SFC Prisen 2002 for sit forfatterskab.
Pablo har i en årrække undervist i et længere hold for øvede her på skolen, men vil fremover afholde udvalgte en eller to-dags workshops.
Foto: Kirsten Bille
Pablos kurser:

Luca Talamona
Luca Engberg Talamona (f. 1993) er forfatter og underviser.
Han er uddannet fra Gladiators etårige forfatterskole (2015-2016) og gik desuden på Vallekilde Højskoles forfatterlinje i 2014.
Han debuterede i 2017 med digtsamlingen Alcatraz og i august 2021 udkom romanen Maskinerne slukkes og kroppen bliver fri.
Luca Talamona er trods sine unge alder allerede en erfaren underviser. Han har siden 2016 undervist på Gladiatorskolen, hvor han stadig afholder kurser, og i 2019-2020 var han gæsteunderviser på Grundtvigs Højskole på Sommerkursuset: Skriv selv.
Han går på den anerkendte norske forfatterskole i Bergen, Skrivekunstakademiet.
Lucas kurser:

Anne Green Munk
Anne Green Munk (f. 1984) er ph.d. i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet
Hun underviser i kreativ skrivning ved Aarhus Universitet, hvor hun er ansat som post.doc., men også som gæsteunderviser på en række af Danmarks højskoler, samt i efteråret 2022 på Creation Literaire i Paris og i 2022 og 2023 på Accra Universitet i Ghana.
Anne Green Munk er tidligere elev ved Gladiators 1-årige Forfatterskole.
Hun er dommer ved de danske gymnasiers årlige Skrivecup i på Aarhus Teater og en ofte anvendt litteraturekspert og formidler ved Folkeuniversitetet og i de danske medier.
Hun er foredragsholder og forfatter til en række artikler om litteratur og kunst og tidligere kulturskribent ved Dagbladet Information.

Cecilie Rosdahl
Cecilie Rosdahl (f. 1975) er cand. pæd. i didaktik og uddannet manuskriptforfatter og billedkunstner.
Cecilie er forfatter til flere bøger og har bl.a. skrevet romanerne Pink og Tyrepose med støtte fra Statens Kunstfond.
Hun har desuden vundet priser for sin kortfilm Elena og har en række kunstudstillinger bag sig bl.a. på Kunstnernes Sommerudstilling og på Helsingør Rådhus.
Cecilie har designet undervisningsforløb til både Gyldendal og Clio.
Hun har mange års undervisningserfaring indenfor skrivning og andre kreative felter.

Kasper Green Munk
Kasper Green Munk (f. 1981) er ph.d. i Litteraturhistorie ved ved Aarhus Universitet og ansat som ekstern lektor med særligt fokus på undervisning i kreativ skrivning.
Han er oversætter og rejseskribent og udgav i dec. 2023 bogen Rejse til krigens steder, der er en blanding af klassisk rejseberetning og generationsportræt.
Han har bidraget med kapitler i diverse rejsebøger, blandt andet i serien Vide verden.
Kasper Green Munk har desuden oversat to bøger af den tyske forfatter W. G. Sebald, der skriver en helt særlig form for surrealistisk rejselitteratur.

foto: Rune Gade
Martin Glaz Serup
Martin Glaz Serup (f.1978) er forfatter, cand.mag. i dansk, kunsthistorie og moderne kultur, ph.d. i litteraturvidenskab og uddannet fra Forfatterskolen i København.
Han debuterede i 2002 med digtsamlingen Shylas ansigt, og har siden udgivet omkring 30 bøger; fortrinsvis digte og bøger til børn, men også den essayistiske Læsesteder (2018) og monografien Relationel poesi (2013).
Udkommet senest er digtsamlingen Uendelige sommer (2020), billedbogen Hvis du møder en bjørn (s.m. Malin Kivelä og Linda Bondestam, 2021) samt Trolden på tredje og to andre eventyr (s.m. Kristian Eskild Jensen, 2022).
Serup har blandt andet modtaget Michael Strunge-prisen for sin poesi, Københavns Universitets Guldmedalje for afhandlingen Poesi og relationel æstetik og Statens Kunstfonds Treårige arbejdsstipendium.
Han har siden 2015 undervist i Poetik/Creative Writing på Københavns Universitet, og siden 2020 drevet Forfatterhouse sammen med Malene Kirkegaard.
Martins kurser:

Maja Lucas
Maja Lucas (f. 1978) har udgivet fem prosabøger, senest de anmelderroste romaner Gennem natten og vinden og Mor samt En historie om blodet, som udforsker det mørke moderskab og den komplekse kvinderolle.
Hun er uddannet fra Forfatterskolen og ph.d. i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.
Hun underviser i skrivning på Syddansk Universitet og Kofoeds Skole og har ud over prosa udgivet lyrik, essays (om litteratur, klima, tiggeri) og oversættelser (af Tua Forsströms digtsamlinger).
Medlem af ”Forfattere ser grønt”, der kæmper imod klima- og biodiversitetskrise.
Maja er gæsteunderviser på
Den 1-årige Forfatteruddannelse

Alexander Weinstein
Alexander Weinstein is the author of the short story collections, Universal Love and Children of the New World, which was chosen as a New York Times Notable Book of the Year, and a best book of the year by NPR, Google, and Electric Literature.
His fiction and interviews have appeared in Rolling Stone, World Literature Today, Best American Science Fiction & Fantasy, and Best American Experimental Writing. He is a recipient of a Sustainable Arts Foundation Award, and has been awarded the Lamar York, Gail Crump, Hamlin Garland, and New Millennium Prizes.
His short story "Saying Goodbye to Yang" was adapted into the critically acclaimed feature film After Yang with Colin Farrell in the leading role.
Alexander is the Founder & Director of The Martha’s Vineyard Institute of Creative Writing.
Alexander teaches at our skriverejse/writing retreat to Cirali, Turkey in June 2024.